Nem számít bűncselekménynek

ENSZ: Hatszázmillió nőt semmi sem véd meg a családon belüli erőszaktól

Mintegy 600 millió nő él olyan országban, ahol a családon belüli erőszak nem számít bűncselekménynek - derült ki az ENSZ nemrég megalapított, nők jogaival foglalkozó ügynökségének szerdán közzétett jelentéséből.

2011.07.06 10:42MTI

Az "ENSZ Nők" által készített felmérés rámutat arra is, hogy a világ dolgozó nőinek több mint fele bizonytalan állással rendelkezik, és gyakran semmilyen munkajogi védelem nem illeti meg őket.

A jelentés szerint miközben 139 ország alkotmányban rögzíti a nemek közötti egyenlőség elvét, világszerte nők millióit fosztják meg a gazdasági erőforrásokhoz és a közszolgáltatásokhoz való hozzáféréstől.

A jelentős jogszabályi fejlődés ellenére nők milliói életükben legalább egyszer erőszak áldozatává válnak - olvasható a szervezet első éves riportjában.

A nők helyzetét vizsgáló 169 oldalas dokumentum szerint mindössze 28 olyan ország létezik, ahol a nők aránya a parlamenti képviselők között eléri a 30 százalékot. Az "ENSZ Nők" ügynökség 2011 januárjában kezdte meg működését, elnöke a volt chilei államfő, Michelle Bachelet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.