Tragédia Homsz belvárosában

Iszonyatos felvétel: saját halálát vette videóra, fejbelőtték az operatőrt

Saját halálát vette videóra egy illető, miközben az utcai harcokat filmezte Homsz belvárosában.

2011.07.04 09:33ma.hu

A megdöbbentő videó akkor készült, mikor a kamerát kezelő, ismeretlen illető az utcai harcok közepette felfedezett egy orvlövészt: miközben igyekezett ráközelíteni kamerájával, a férfi hidegvérrel agyonlőtte - jelenti a guardian.co.uk.

A lövést megelőzően egy férfihang arról beszél: "Ok nélkül lövik az embereket a városban, pedig semmiféle demonstráció nincsen. Nem értem, miért csinálják." A lövés nem sokkal ezt követően dördült el.

A felvételeken egy, a homályból előbújó férfi kontúrjait látni, aki, miután felfedezi, hogy filmezeik, célra tart, és tüzel. Ezek után a kamerát tartó férfi összeesik, és segítségért könyörög, miközben egyéb ordibálás is hallatszik.

Az operatőr kilétében nem lehetünk biztosak: mind a külföldi újságírókat, mind az emberi jogi aktivistákat kitiltották Szíriából.

A biztonsági erők újabb civileket öltek meg

Tizenegy embert - köztük egy nőt és lányát - ölték meg a szíriai biztonsági erők, amelyek pénteken az ország több városában tüntetők tömegeibe lőttek - közölték emberjogvédő aktivisták.

A legsúlyosabb helyzet a közép-szíriai Homszban alakult ki, ahol a tömegoszlatásoknak a város több kerületében hat ember esett áldozatául. Két tüntető Damaszkusz Kadám nevű negyedében, míg az egyik damaszkuszi elővárosban, Derajában egy demonstráló vesztette életét. Egy 50 éves asszony és 20 éves lánya a hadsereg támadásában halt meg a Dzsabál az-Zavíja térségében lévő al-Bara faluban. Ebben az országrészben, az északnyugati Idlíb tartományban, a hadsereg kedd óta kiterjedt hadműveletet folytat, mert ott különösen heves a tiltakozási hullám a damaszkuszi rezsim ellen.

A biztonsági erők megtiltották a falu északi részén lakóknak, hogy elhagyják otthonukat. A hadsereg a területet támaszpontként használja a környező települések elleni támadásokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.