Kiszabadult a házi őrizetből

Strauss-Kahn vigyorogva hagyta el kényszerlakhelyét

Elhagyta New York-i kényszerlakhelyét pénteken Dominique Strauss-Kahn, miután egy manhattani fellebbviteli bíróság hatálytalanította a házi őrizetéről szóló ítéletet.

2011.07.02 08:55MTI

A testület azt követően hozta meg döntését, hogy a New York-i ügyészség beleegyezett a nemi erőszak kísérletével vádolt politikus szabadon engedésébe.

A bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatója úti okmányait nem kapja vissza, ami azt jelenti, hogy Strauss-Kahn nem térhet haza Franciaországba, a vele szembeni büntetőügy folytatódik.

A vádlott azonban szabadon mozoghat az Egyesült Államok területén, elhagyhatja New Yorkot, nem kell viselnie azt az elektronikus karperecet, amely révén mozgását követték, s nyilatkozhat a sajtónak is.

Strauss-Kahn
fülig érő mosollyal felesége, Anne Sinclair oldalán hagyta el az eddig kényszerlakhelyéül szolgáló házat. Az épület előtt összesereglett újságíróknak nem nyilatkozott, hanem beszállt egy fekete autóba, és elhajtatott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.