10-en haltak meg

Először robbantottak női öngyilkos merénylőt a tálibok

Állításuk szerint először alkalmaztak női öngyilkos merénylőt a pakisztáni tálibok egy olyan támadásban, amelyet szombaton követtek az ország északnyugati részén egy rendőrőrs ellen, és 10 ember halálát okozták benne.

2011.06.26 09:23MTI

A támadást két ember hajtotta végre Dera-Iszmáilhánban: kézigránátokat dobtak a rendőrőrsre, majd behatoltak az épületbe, géppisztolyból lőttek a rendőrökre, végül felrobbantották magukat.

Ahszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok egyik szóvivője vasárnap az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a két támadó férj és feleség volt.

Szóltak már jelentések női öngyilkos merénylőkről Pakisztánban, de ez az első eset, hogy a tálibok maguk állítják nő bevetését kamikazénak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.