Több mint 3600 tabletta a gyanúsított lakásán

Hamis potencianövelő és hatmilliós számla

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közölte: mintegy hatmillió forintot zároltak egy hamis potencianövelő tablettákkal kereskedő számláján a pénzügyi nyomozók, a gyanúsított lakásán több mint 3600 tablettát találtak.

2011.05.01 10:16MTI

A potencianövelő készítmény jogtulajdonosának feljelentése és egy lakossági bejelentés alapján kezdték meg a nyomozást a nyomozók - tartalmazza a hatóság közleménye. Mint írták, egy internetes portál hirdetésére maga a jogtulajdonos rendelt a szerből, amit be is vizsgáltatott az Országos Gyógyszerészeti Intézettel. A vizsgálat igazolta a gyanút: a potencianövelőként kínált tabletták hatástalanok.
   
A nyomozás több szálon indult, és valamennyi egy konkrét személyhez vezetett. Az "egybeesések elég alapot szolgáltattak ahhoz, hogy a nyomozók házkutatást tartsanak a nagykátai lakosnál" - közölte a NAV. Ennek során előkerült 3.634 hamis tabletta, és több mint ezer postai könyvelt küldemény feladóvénye. A papírok három hónap alatt lebonyolított, összesen 12 millió forintos forgalomról tanúskodnak.
   
A nyomozók a bizonyítékok alapján, a bűncselekmény elkövetéséből származó 5 millió 750 ezer forintot zárolták a gyanúsított számláin. A vagyonelkobzás mellett 3 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az elkövető - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.