A pilóta meghalt

Képek- Lezuhant egy repülőgép a tököli repülőtér közelében!

Életét vesztette annak a Cessna típusú sportrepülőgépnek a pilótája, amely szerdán fél négy körül zuhant le a tököli repülőtértől nem messze; a baleset az első információkkal ellentétben nem le-, hanem felszállás közben, illetve kevéssel utána történt - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Lezuhant egy sportrepülőgép Tököl mellett- a pilóta meghalt képgaléria

2010.12.08 17:45MTI

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a kétszemélyes kisgépben csak a pilóta tartózkodott, aki a balesetben életét vesztette. A rendőrség szakértők, illetve a légügyi hatóság bevonásával vizsgálatot indított.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője közölte, hogy egy Cessna-152 típusú, magyar lajstromban lévő gépről van szó, amelyet felszállás közben, eddig ismeretlen okból ért tragikus kimenetelű baleset.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet munkatársai a helyszínre tartanak, így bővebb információval csak később tudnak szolgálni - tette hozzá.

Az MTI más forrásból származó információi szerint a HA-LRM lajstromjelű kisgép valami miatt nem tudta sikeresen befejezni a felszállást, ezért zuhant le a tököli reptértől alig egy kilométerre, nehezen megközelíthető terepre.

A gép szétroncsolódott, a pilóta holttestét a tűzoltók szabadították ki. Az üzemanyagtartályban állítólag 60 liternyi üzemanyag van még, de az nem robbant fel.

Az egyik angol nyelvű, repüléssel foglalkozó szakportál adatai szerint az amerikai gyártású Cessna 152-est 1977-től 1985-ig gyártották. A kétüléses repülőgépet 108 lóerős Lycoming motorral szerelték fel, végsebessége 200 kilométer óránként (108 csomó), tömege 513 kilogramm, szárnyfesztávolsága 10,2 méter, hatótávolsága 575 kilométer (310 tengeri mérföld).

A típust elsősorban pilótaképzésre használják, de magángépként is népszerű. Az Egyesület Államokban és Franciaországban is gyártott kisgépből típustársával, a 150-essel együtt több mint 31 ezer készült 27 év alatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.