Heten betegedtek meg a csíny után

Paprikaspray-el fújta le a diák a csipszet - rosszul lettek a gyerekek

Hét tíz év körüli gyermek lett rosszul egy dunaharaszti iskolában, miután társuk megkínálta őket az előzőleg valamilyen erős szerrel lefújt csipszével - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője kedden az MTI-vel.

2010.11.23 11:14MTI

Győrfi Pál elmondta, hogy kedd reggel 9 óra körül kóstolgatták a diákok az irritáló hatású, csípős szerrel lefújt csipszet, majd kisebb-nagyobb mértékben rosszul lettek tőle, attól függően, hogy lenyelték vagy sem a rágcsálnivalót. Volt, aki torokcsípésre, émelygésre panaszkodott, néhányan hánytak is - tette hozzá.

A mentők öt gyermeket a helyszínen láttak el, kettőt megfigyelésre a fővárosi Heim Pál kórházba szállítottak.

Győrfi Pál az MTI más forrásból származó információjára reagálva azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy az iskolások paprikaspray-től lettek rosszul, de - mint hangsúlyozta - a mentősöknek a gyermekek ellátása, s nem az anyag vizsgálata volt a feladatuk.

Szerencsére mindannyian komolyabb következmények nélkül "megúszták" a történteket - közölte.

Dunaharaszti független polgármestere az MTI-nek megerősítette: valóban paprikaspray használata áll a rosszullétek hátterében. A Hunyadi János általános iskola egyik tanulója vitte be magával a szert, amivel lefújta a nála lévő csipszet, majd végigkínálta belőle a többieket.

A rendőrök behívták és meghallgatták a szülőket is - közölte Szalay László.

Csak adatgyűjtés folyt, s jelentés készült, eljárást nem indít a rendőrség, mivel a felelősséget nem lehet megállapítani, pláne nem egy 12 éves fiúval szemben, aki minden valószínűség szerint "gyermekcsínynek" szánta a szerrel való "játszadozást". A szándékosság fel sem merült - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.