Húsz felnött és gyerek lett rosszul az otthonban

Ételmérgezés miatt kilenc gyerek került kórházba

Kilenc gyermeket szállítottak ételmérgezés gyanújával a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházba - erősítette meg az MTI érdeklődésére a kapos.hu internetes lap szerda délutáni híradását az intézmény infektológiai osztályának vezetője.

2010.10.06 16:59MTI

Papp Erzsébet az MTI-t tájékoztatva elmondta: a gyerekeket - a legidősebb 12 éves -, köztük egy hét hónapos kisgyereket, lázzal, hányással és hasmenéses tünetekkel kedd délelőtt, illetve délután szállították be a kórházba, mindannyian infúziót kaptak és most már jobban vannak. A Főváros Önkormányzat balatonboglári gyermekotthonában húszan - gyerekek és felnőttek - lettek rosszul, de a többiek állapota nem igényelt kórházi kezelést - közölte az osztályvezető főorvos.

Mint mondta, feltehetően ételmérgezés okozta a rosszullétet. A tünetek alapján bakteriális és vírusos fertőzés egyaránt okozhatta a megbetegedést, a vizsgálat eredménye péntekre várható - tette hozzá. Közölte: a Kaposi Mór Oktató Kórház az esetet jelentette az ÁNTSZ-nél, a szakemberek a helyszínen vizsgálják, mi okozhatta a tömeges megbetegedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.