Olvashatatlan aláírás, és bogarak

Félmilliós bírsággal fenyegetőzött egy rovarirtó álellenőr

Magát hivatalos személynek kiadó csaló tart helyszíni szemléket éttermekben és büfékben.

2010.08.05 17:18MTI

Az álellenőr Dél-Dunántúl több településén is felbukkant, hol az állategészségügyi hatóság, hol az ÁNTSZ megbízottjának kiadva magát - közölte a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Varga Gábor tájékoztatása szerint a csaló a dolgozók egészségügyi könyvét és a kártevőirtás dokumentációját kérte el arra való hivatkozással, hogy ő az állategészségügyi hatóság megbízásából végez országos ellenőrzést. A kért dokumentációk hiányában két lehetőséget ajánlott fel: jegyzőkönyvet vesz fel és eljárás indít, amelynek eredményeként félmilliós bírságot helyezett kilátásba, vagy azonnal elvégzi a rovarirtást 14 375 forintért - közölte a főigazgató, hozzátéve: a gyors rovarirtást követően aztán hatósági igazolást állított ki és még számlát is adott, melyen egy bányászati tevékenységre bejegyzett kft. bélyegzője szerepel, olvashatatlan aláírással. A hírt Zányi Zoltán, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság helyettes vezetője is megerősítette, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóság élelmiszer-biztonsági felügyelői mindig párban járnak, a bemutatkozásukat követően kisméretű, fényképes igazolvány felmutatásával kezdik meg a munkájukat és természetesen sem helyszíni bírságot nem szabnak ki, sem rovarirtó tevékenységet nem folytatnak - tudatta Varga Gábor.

A főigazgató arra kérte az élelmiszer-forgalmazó vállalkozókat, hogy azonnal tegyenek bejelentést az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság telefonszámán, egyúttal haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, ha valaki ilyen céllal megjelenik náluk.

Varga Gábor közölte: a legutóbbi, ismertté vált esetben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a kaposvári rendőrkapitányságon, kérve a nyomozás elrendelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.