Csórt, ahol tudott

Koporsóból is lopott volna - előzetesben a 17 éves betörő

Előzetesben van egy 17 éves állami gondozott fiú, aki több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket a Borsod megyei Encsen. Lopott a gyermekotthonból is a szobatársaitól, de lakóházakba is betört, autókat tört fel, valamint pékségből, iskolabüféből is lopott élelmiszert, sőt egyszer egy sírt is megbontott, hogy a koporsóból lopjon pénzt - értesült a HavariaPress.

2010.06.01 15:21MTI

Fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság Encsen. Az állami gondozott fiú 17 éves, de így is hosszú az általa elkövetett bűncselekmények listája, amelyeket általában nem egyedül követett el. Főleg betörések írhatók a számlájára.

A gyanú szerint ez a 17 éves fiú bontott meg egy sírt a temetőben, hogy kilopja a pénzt a koporsóból – ám ez nem vezetett sikerre. A sírrablási kísérlet bejelentését követően vezetett a nyomozás a 17 éves fiúhoz, majd kiderült, több betörést is ő követett el a közelmúltban.

Ékszert és ruhaneműt lopott a gyermekotthonból a szobatársaitól, betört családi házakba, dvd-lejátszót, készpénzt, ruhákat vitt el; gépjárműveket tört fel, iskolabüféből, pékségből is lopott élelmiszereket társaival együtt. Megkísérelték egy söröző és egy oktatási intézmény kifosztását is, de ezekben az esetekben megijedtek a riasztó megszólalása után, és értékszerzés nélkül menekültek el a helyszínekről.

A fiú beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.