Rozsdamaró anyagtól lettek rosszul

Hatan mérgeződtek meg egy budai mosodában

Egy ember súlyos, öt másik pedig könnyebb mérgezést szenvedett egy XI. kerületi ipari mosodában - jelenti a HavariaPress.

2010.03.31 18:25HavariaPress

A tűzoltókat és a mentőket szerdán kora délután riasztották egy XI. kerületi ipari mosodához, ahol többen is mérgezést szenvedtek, minden bizonnyal a rozsdaeltávolításra használt oxál-dihidráttól. A Nándorfehérvári úti mosodából egy embert súlyos mérgezéssel szállítottak kórházba, öt másik dolgozót enyhébb tünetek miatt láttak el.

Az eset előtt egy dolgozó a rozsdafoltok eltávolítására használt oxál-dihitrát csomagolását bontotta ki, de pillanatokon belül köhögni kezdett, majd rosszul lett. Kórházba szállításakor még a mentőszolgálat munkatársainak is légzőálarcot kellett felvenniük, mert a bőréről párolgó anyag őket is irritálni kezdte. Bár a veszélyhelyzeti felderítők nem mértek veszélyes koncentrációt az anyagból, a tűzoltók alaposan átszellőztették az épületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.