Sörösüvegekkel dobálták meg az eladók

Lőtt is - Húsz perc alatt meglett a fegyveres rabló Budán!

Húsz percen belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki fegyverrel akart kirabolni egy éjjel-nappali közértet Budán - értesült a HavariaPress.

2010.02.07 11:00HavariaPress

Az akkor még ismeretlen támadó vasárnap hajnalban, néhány perccel két óra előtt lépett be a XI. kerületi Fadrusz utcában lévő éjjel-nappali boltba, majd fegyverrel fenyegette meg az ott tartózkodó alkalmazottakat és a bevételt követelte.

Az alkalmazottak nem teljesítették a támadó követelését, viszont több sörösüveget is dobtak felé, hogy megpróbálják elijeszteni, amire az elkövető többször is a levegőbe lőtt a fegyverével.

Az alkalmazottakat azonban még ezzel sem tudta rákényszeríteni készpénz átadására, ezért jobbnak látta elmenekülni a helyszínről. A lövések leadása során senki nem sérült meg.

Az eladók ezt követően egyből értesítették a rendőröket, akik a kapott személyleírás alapján azonnal keresni kezdték a támadót a gyanítható menekülési útvonalon, a kerületi térfigyelők pedig a kamerák segítségével kutattak utána.

A kamerák felvételein szinte azonnal fel is figyeltek egy, a leírásnak megfelelő férfira, akit a járőrök végül a Villányi úton igazoltattak.

Elfogásakor a 22 éves fiatalember beismerte a 20 perccel korábbi bűncselekmény elkövetését, zsebeiből előkerült az elkövetéshez használt fekete harisnyát és a fegyver is, ami az előzetes vélemény szerint gáz-riasztó fegyver.

Előállítását követően őrizetbe vették, vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.