Egyre több a panasz a rendőri brutalitásra!

A rendőrök a nemi szervek vizslatásával voltak elfoglalva 15-én

Több ember nemi szervét is megvizsgáltatták a rendőrök a nemzeti ünnepen? Hírek szerintk két, a Rákóczi úton elfogott fiatalemberrel is megalázó módon bántak a rendőrök.

2009.03.18 08:34Magyar Nemzet

Nemcsak a Kossuth térről elvezetett két férfivel, hanem más előállítottakkal is megalázóan bántak a rendőrök március 15-én a fővárosi Gyorskocsi utcai fogdában - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint meztelenül guggoltatták, nemi szervüket vizsgálgatták annak két fiatalembernek is, akiket a Rákóczi úton fogtak el. Március 15. Előzőleg levetették velük a kokárdájukat, arra hivatkozva, hogy a rögzítésükhöz használt két centiméteres biztosítótű veszélyes. A fiatalokat azért állították elő, mert egy kisebb kés és egy gázspray volt náluk, fejenként 40 ezer forint bírságot szabtak ki rájuk.

A budapesti rendőrfőkapitány kedden cáfolta, hogy az egyenruhások jogsértéseket követtek el a nemzeti ünnepen, szerinte nem volt túlzott a rendőri biztosítás.

Tóth Gábor ugyanakkor a Kossuth térről elvezetett kormányellenes tüntetőkkel kapcsolatban azt mondta: ott a rendőrök nem értékelték megfelelően a helyzetet, hibáztak, de nem vonják őket felelősségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.