Baleset

A kiégett roncsok alatt találták meg Magyarország egyik legsúlyosabb közlekedési balesetének halálos áldozatát

A helyszíneléskor találtak rá a baleset elhunytjára Herceghalom térségében.

2023.03.12 06:19ma.hu

Találtak egy holttestet a roncsok eltávolítása során - írta Facebook-oldalán a Rendőrség. "Kollégáink a helyszíneléskor találtak rá a baleset elhunytjára Herceghalom térségében."

Az M1-es autópályán 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentésekor egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember - négy gyermek és nyolc felnőtt - súlyos, míg 25 ember - 6 gyermek és 19 felnőtt - könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy holttestet találtak az egyik kiégett autóroncs alatt az M1-es autópályán történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton éjjel.

A rendőrség közleménye szerint a baleset elhunytjára az autóroncsok eltávolítása során találtak rá.

A rendőrség korábbi közlése szerint öt kamion és 37 autó ütközött össze az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Az elsődleges adatok alapján a balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben - közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - jelezték.

Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelték, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.