Bűnügy

Vádat emeltek egy várandós nő elleni erőszakra készülő férfi ellen

A gyanúsított önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető volt.

2022.12.07 13:06MTI

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 35 éves férfi ellen, aki erőszakoskodni kezdett egy várandós nővel júniusban Miskolcon - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi fojtogatni kezdte a nőt, és "szexuális cselekményt akart vele végezni" egy erdős területen. A nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A sértett több horzsolásos, könnyű sérülést is szenvedett - írták.

"A gátlástalan módon, útonálló jelleggel elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet", valamint később átöltözött - tudatta közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott beismeri a bűncselekményt és lemond a tárgyalásról, a bíróság ítélje hét év fegyházbüntetésre - írták.

A gyanúsított önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető volt, jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.