Bűnügy

Tizenhárom éves lányt kényszerített prostitúcióra egy férfi Salgótarjánban

A vádlott többször megverte a lányt, amikor az tiltakozott.

2022.12.06 12:36MTI

Tizenhárom éves lányt kényszerített prostitúcióra egy férfi Salgótarjánban, a 25 éves férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A sértettnek legalább 12 alkalommal kellett szexuális szolgáltatást nyújtania alkalmi partnereinek, 2000 és 7000 forint közötti összegekért, a pénzt át kellett adnia a vádlottnak - írta közleményében az ügyészség.

A benyújtott vádirat szerint a vádlott és az akkor 13 éves sértett 2020 decemberében ismerkedtek meg és 2021. október végéig közös háztartásban laktak; 2021 áprilisától kezdve a férfi - a gyermek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva - más személyekkel folytatott szexuális cselekményekre kényszerítette a lányt. A vádlott többször megverte a lányt, amikor az tiltakozott.

A megyei főügyészség szexuális visszaélés, valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt emelt vádat a férfival szemben. Emellett vádat emeltek ellene kábítószer-birtoklás vétsége miatt is, mivel 2021 novemberében kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott.

A vádhatóság közölte: azt indítványozták, hogy a bíróság szabjon ki a férfira fegyházbüntetést, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.