Tragikus baleset

Ketten meghaltak szén-monoxid-mérgezésben Hajdúböszörményben

Egy családi ház melletti, szobának berendezett melléképületben két embert találtak, az életüket már nem lehetett megmenteni.

2022.12.01 18:54MTI

Szén-monoxid-mérgezés következtében meghalt két ember csütörtök délután Hajdúböszörményben, a Hadházi utcában - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közleményében azt írta: a tűzoltók a jelzést követően néhány perc alatt a helyszínre érkeztek, ahol egy családi ház melletti, szobának berendezett melléképületben két embert találtak, az életüket már nem lehetett megmenteni.

A melléképületben egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt. Mivel a melléképület nyílászárói csukva voltak, a nyílt égésterű fűtőeszköz környezetében nem volt biztosítva a levegő-utánpótlás, ezért mérgező szén-monoxid keletkezett - részletezte a szóvivő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ha beltérben nyílt láng ég, gondoskodni kell a szellőzésről, különben szén-monoxid keletkezik. Nem elegendő néha kinyitni az ablakot, állandó és automatikus légbevezető kell oda, ahol nyílt láng van. Az ilyen helyiségekbe tanácsos szén-monoxid-érzékelőt helyezni - jelezte Mukics Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.