Bűnügy

Vádat emeltek egy afgán férfi ellen, aki meg akart ütni egy rendőrt

Az eset a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ szálláshelyen történt.

2022.11.23 00:30MTI

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy menekültügyi őrizetben lévő afgán férfi ellen, mert az őt előállító rendőr arca felé ütött - közölte az ügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint az eset a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ szálláshelyen történt. 2022. május 30-án két rendőr, egy fegyveres biztonsági őr és egy szociális munkás kísérte az objektum folyosóján a 23 éves afgán állampolgárt, aki hirtelen, előzmény nélkül megfordult, és nyújtott karral, erőteljes mozdulattal az őt kísérő rendőr arca irányába ütött.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés napján nyomozást rendelt el, és előállíttatta a férfit az ügyészségre. A férfi ekkor újra agresszív magatartást tanúsított.

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a külföldi férfit, és azt indítványozta, hogy ha elismeri tettét, a bíróság ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint utasítsa ki öt évre Magyarország területéről - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.