Bűncselekmény

Ügyvédi munkadíjra hivatkozva csalt ki milliókat egy idős nőtől egy férfi

Több mint 11 millió forintot csalt ki az idős asszonytól.

2022.10.04 23:30MTI

Vádat emelt egy 27 éves férfival szemben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség, mert állítólagos ügyvéd rokona segítségét ajánlva több mint 11 millió forintot csalt ki egy idős nőtől - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi 2020 novemberében találkozott az időskorú sértettel, akitől megtudta, hogy gyógyászati eszközöket szokott vásárolni, illetve azt is, hogy a sértett hol lakik.

Néhány nappal később a férfi felkereste a nőt annak újpalotai lakásán, és azt mondta neki, hogy túl drágán vásárolta a gyógyászati eszközeit, de ő egy ügyvéd rokona segítségével vissza tudná perelni a pénzt.

A terhelt azt is mondta a sértettnek, hogy az ügyvédet viszont ki kell fizetnie, de a pontos összeget nem jelölte meg.

A nő ezután a bankszámlájáról több mint 11 millió forintot vett fel, amiért a vádlott még azon a napon elment hozzá, a pénzt magához vette, hiába kérte a sértett, hogy ne vigye el mindet - írták a közleményben.

Az ügyészség közlése szerint a vádlott azt állította a nőnek, hogy a pénzből az ügyvéd leveszi majd a neki járó részt, a többit pedig visszaadja, a férfinak azonban nem állt szándékában visszahozni a pénzt.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.