Tragédia

Ittas volt a sofőr, aki belerohant a pozsonyi buszmegállóba - már öt halott, tíz sebesült

Kövér László részvétnyilvánítása a szlovák parlament elnökének.

2022.10.03 17:29ma.hu

Súlyos autóbaleset történt vasárnap éjszaka Pozsony egyik forgalmas belvárosi utcáján.

A Joj Televízió információi szerint ötre emelkedett a halottak száma, és meg nem erősített információk szerint 10 súlyos sebesültje van az autóbalesetnek.

A Zoch utcai autóbuszmegállóba egy ?koda Superb gépkocsi rohant bele, a televízió információi szerint a sofőr ittas volt.

Az autóbaleset tűzoltóság tájékoztatása szerint vasárnap éjszaka 22.15 órakor történt a fővárosban, a Zoch utcai buszmegállóban az Óvárosban. Az első információk még négy halottról és 7 sérültről szóltak.

A buszmegállóban a baleset időpontjában többen is tartózkodtak, a tűzoltóknak több embert kellett kiszabadítani az autóból és az autó alól is. A helyszínen 21 tűzoltó segítette a mentést.

Kövér László részvétnyilvánítása a szlovák parlament elnökének

Részvétét nyilvánította Kövér László, az Országgyűlés elnöke Boris Kollárnak, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnökének a Pozsony belvárosában történt tömegszerencsétlenség miatt.

A részvétnyilvánításban, amelyet Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el hétfőn az MIT-hez, Kövér László azt írta, megrendüléssel értesült a Pozsony belvárosában történt halálos tömegszerencsétlenségről.

Különösen fájó volt megtudni, hogy fiatal, egyetemi évüket kezdő diákok voltak az ámokfutó autós áldozatai - írta Kövér László. Hangsúlyozta, együtt éreznek az áldozatok családjával, és a magyar Országgyűlés nevében őszinte részvétét nyilvánította a pozsonyi parlament elnökének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.