Bűnügy

Halálra verte élettársát a hajléktalan - vádemelés

Két napon keresztül bántalmazta a sértettet, a nő a kórházban életét vesztette.

2022.09.16 22:30MTI

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 56 éves budapesti férfival szemben kapcsolati erőszak és halált okozó testi sértés miatt.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a férfi 2021-ben két nőt is bántalmazott. A vádlott az élettársával a VIII. kerületben, a Corvin negyed aluljáróban - egy telefonfülkéknek kialakított beugróban - élt, ahol 2021 őszén két napon keresztül bántalmazta élettársát. Az üggyel kapcsolatban egy járókelő értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A nő a bántalmazással összefüggésben szerzett sérülései miatt egy nappal később életét vesztette.

A vádlott korábbi élettársát is rendszeresen bántalmazta, a nő 2021. januárjában a bántalmazások következtében kórházba került. A férfi a nőt a kórházba is elkísérte, ahol ismét többször megütötte. A sértett ekkor segítséget kért az ott dolgozóktól, emiatt a biztonsági személyzet kikísérte az épületből a férfit. A nő ezt követően feljelentést tett - tudatta a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit, mint különös visszaesőt kapcsolati erőszakkal és halált okozó testi sértéssel vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A főügyészség javasolja annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, illetve, hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi feltételes szabadságának végrehajtását - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.