Erőszak

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házba, letartóztatták őket

A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

2022.08.15 16:03MTI

Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két gyanúsított az általuk elkészített Molotov-koktélokkal egy véméndi ingatlanhoz ment, amelyben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakán dobták be a palackokat, ami miatt a szobában található ingóságok meggyulladtak.

A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak.

A fiatal férfiak letartóztatását egy hónapra rendelték el több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata így nem végleges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.