Illegális bevándorlás

Csaknem ezerkilencszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország belsejében 82 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

2022.08.15 08:19MTI

Péntektől vasárnapig 1878 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 666, szombaton 558, vasárnap 643 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak 11 határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 4170 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - augusztus 1-től 7-ig - a feltartóztatottak száma 3925 volt.

Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 82 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt ötven gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.