Bűnügy

Terrorcselekménnyel vádolt férfira csapott le Nógrád megyében a TEK - videó

A rendőrségi Top 50-es listán is szerepelt.

2022.08.04 16:34MTI

Elfogtak egy terrorcselekmények miatt körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő férfit a Nógrád megyei Kutasón - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták: a bűnöző tagja volt a 2007-ben életre hívott, Hunnia nevű nemzeti radikális mozgalomnak, amelyhez számos, 2007-ben és 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény köthető.

Felidézték: a 41 éves Sz. E. István magyar-román kettős állampolgárt mint harmadrendű vádlottat a Fővárosi Törvényszék a megismételt elsőfokú tárgyalás során idén márciusban terrorcselekmény elkövetése miatt nem jogerősen 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlott a bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, és a hatóságok számára elérhetetlenné vált.

A férfit a KR NNI fejvadászai kedden fogták el a TEK segítségével a Nógrád megyei Kutasón, éppen a kistelepülés birkalegelőjén napszámban dolgozott. Megtalálták a közelben autóját is, amelyet rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el.

Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a férfit helyi rendőrök őrizetbe vették - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.