Honvédelem-tűzszerészek

Második világháborús betonromboló gránátot találtak egy szántóföldön

Mezőgazdasági földmunkák során bukkantak rá a robbanóeszközre.

2022.07.31 13:43MTI

Második világháborús betonromboló gránátot találtak egy szántóföldön a Komárom-Esztergom megyei Csém külterületén - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede vasárnap Facebook-oldalán.

Bejegyzésük szerint a napokban mezőgazdasági földmunkák során bukkantak rá a robbanóeszközre.

A tűzszerész járőrparancsnok a helyszínen megállapította, hogy egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát került elő kilőtt, de szállítható állapotban.

A katonák elvitték és egy arra alkalmas robbantási területen meg is semmisítették a veszélyes robbanótestet. Erről videót is közzétettek a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.