Bűncselekmény

Korrupció miatt hallgattak ki két autópálya-rendőrt

A két rendőr rendszeresen fogadott el külföldi gépjárművek sofőrjeitől kisebb összegű készpénzt, illetve kisebb ajándékokat, köztük szerszámokat és konzervet.

2022.06.29 22:30MTI

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más korrupciós bűncselekmények miatt hallgatott ki két autópálya-rendőrt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A gyanú szerint a kiskunfélegyházi autópálya-alosztály állományába tartozó két rendőr szolgálata alatt rendszeresen fogadott el külföldi gépjárművek sofőrjeitől kisebb összegű készpénzt, illetve kisebb ajándékokat, köztük szerszámokat és konzervet.

A vesztegetési pénzt részben azért kérték, illetve fogadták el, hogy eltekintsenek a gépjárművezetők által elkövetett közlekedési szabálysértések miatti bírságok kiszabásától, de olyan eset is előfordult, hogy úgy kaptak pénzt, hogy a sofőrök nem követtek el semmilyen szabályszegést.

A nyomozó ügyészség június 14-én több helyszínen hajtott végre összehangolt bűnügyi akciót az ügyben. A kutatásokon az ügyészség 815 eurót és több mint 1,6 millió forint készpénzt foglalt le az egyik elkövetőtől.

Az ügyben egy román állampolgárt is kihallgatták, aki megvesztegette a két rendőrt. Mindhárom gyanúsított beismerő vallomást tett és szabadlábon védekezhet - tudatta a főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.