Bűnügy

Tizenkét évvel ezelőtti fegyveres rablás ügyében emeltek vádat

A férfi egy kft. ügyvezetőjét rabolta ki, aki XXII. kerületi otthonában tartotta a cég heti bevételét.

2022.06.29 00:30MTI

Egy 2010-es, többmilliós fegyveres rablás ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint férfi egy kft. ügyvezetőjét rabolta ki, aki XXII. kerületi otthonában tartotta a cég heti bevételét - közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A vádiratot ismertetve azt írták: 2010. január 25-én este a vádlott elrejtőzött a sértett házának kertjében. Amikor a cégvezető a lakása bejáratához ért, a vádlott - arcát sállal eltakarva - egy valódinak látszó fegyverrel fenyegetve rátámadt. Beterelte a házba és ékszert, mobiltelefont, készpénzt követelt tőle.

Az ügyvezető eleinte tagadta, hogy bármilyen érték lenne az ingatlanban, a vádlott ekkor a fegyvert ráfogva többször megütötte, miközben azzal fenyegette, hogy térden lövi.

A fenyegetés hatására a férfi elővette táskájából az irodából aznap hazavitt mintegy négymillió forint bevételt és átadta támadójának. Újabb fenyegetés és bántalmazás után pedig a lakásban elrejtett csaknem hatmillió forint értékű forintot és valutát is odaadta.

Ezután a vádlott a tárolóhelyiségbe zárta a férfit, azzal, hogy ha öt percen belül kijön, lelövi.

A vádlott ezután a sértett gépkocsijával elhagyta a helyszínt, a kerületben egy parkos részhez hajtott, és a járművet hátrahagyva távozott.

A főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva a 43 éves vádlottra - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.