Bűnügy

Elítélték az alkalmi ismerőseitől több mint százmillió forintot kicsaló férfit

Pilótának adta ki magát a csaló.

2022.06.22 17:46MTI

Nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte és kártérítés megfizetésére kötelezte a Nyíregyházi Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki magát pilótának kiadva több mint százmillió forintot csalt ki alkalmi ismerőseitől és azok hozzátartozóitól - közölte a törvényszék az MTI-vel.

Gunyecz Zoltán, a bíróság büntető kollégiumának vezetője az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon, álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. Azt állította, pilótaként dolgozik, így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai és több üzleti befektetése is van.

A vádlott különböző indokokra - például gépjármű- és ingatlanvásárlásra, kedvező befektetési, valutaátváltási lehetőségre - hivatkozva több mint százmillió forint készpénzt csalt ki a sértettektől és hozzátartozóiktól. Az átvett pénzt megélhetésére fordította, a kölcsönöket nem akarta visszafizetni, sőt a károsultaktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához - ismertette a kollégiumvezető.

Az előkészítő ülésen a csalással, lopással, közokirattal való visszaéléssel és közokirat-hamisítás bűntettével vádolt férfi beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyalás jogáról. Elmondta, megbánta tettét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértetteknek megtérítse - tette hozzá Gunyecz Zoltán.

Az ítélet kihirdetése után az ügyészség, a vádlott és védője egyaránt három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozatok megtételére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.