Bűnügy

Vádat emeltek a testében heroint csempésző férfi ellen

Csaknem 900 gramm heroint próbált meg a testében Magyarországra csempészni.

2022.06.22 23:30MTI

Vádat emeltek egy 59 éves férfi ellen, aki tavaly májusban 61 kapszulában csaknem 900 gramm heroint próbált meg a testében Magyarországra csempészni - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfit egy ismeretlen bízta meg azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra. A férfi a megbízást elvállalta, 2021. május 21-én Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott. Másnap átvett és lenyelt 61 darab, összesen csaknem 900 gramm heroint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon a testébe rejtett kábítószerrel repülőn Budapestre utazott.

A férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri igazgatóságának munkatársai "ellenőrzés alá vonták", majd az elvégzett orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban levő férfival szemben - különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt - fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.