Bűncselekmény

Sikkasztott egy hegybíró

A pénztárban lévő készpénzből több év alatt, különböző összegekben több mint 2,5 millió forintot tulajdonított el.

2022.06.20 18:12MTI

Sikkasztás miatt vádat emeltek egy hegybíró ellen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mert többször vett el különböző nagyságú összegeket a rábízott pénzből - tájékoztatta a megyei főügyészség hétfőn az MTI-t.

A 45 éves nőt egy borsodi község hegybírájaként megbízták a hegyközség pénztárának a kezelésével is. A vádlott a pénztárban lévő készpénzből több év alatt, különböző összegekben több mint 2,5 millió forintot tulajdonított el. Úgy próbálta leplezni cselekményét, hogy 2020 tavaszán 24 bevételi pénztárbizonylatot nem adott át a könyvelőnek, ezzel azt a látszatot keltve, hogy ezek a tagi befizetések nem történtek meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottra - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a hegybírói tisztségtől tiltsák el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.