Balesetveszély

Közel 30 embert kellett kimenteni a Poroszlói medencéből

A szél okozott gondot a Tisza-tónál.

2022.05.22 09:17ma.hu

Egy szolgálaton kívüli rendőr és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai mentették ki a bajba jutott embereket a Poroszlói medencéből - tájékoztatta a ma.hu-t a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. május 21-én a szél okozott gondot a Tisza-tó poroszlói medencéjénél. A viharos erejű szélmozgás 7 kenut – melyekben összesen 27 felnőtt és gyermek ült – borított fel, de volt olyan kenu, amit egyszerűen a nádasba sodort a szél. Hat embert a szabadnapját töltő Gulácsi Zsigmond rendőr főtörzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának futár csoportvezetője saját lakóhajójával mentett ki, míg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálatos kollégái – Csajbók Ferenc rendőr zászlós, a Kiskörei Rendőrőrs körzeti megbízottja vezetésével – 21 főt vitt biztonságos helyre.

A Tisza-tóban tehetetlenül vergődtek a felborult kenuk, így a nem éppen a legszebb arcát mutató, háborgó tóból csak több fordulóban tudták partra vinni a bajba jutott személyeket a segítségükre siető rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.