Bűnügy

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla.

2022.05.18 23:30MTI

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik főváros közeli kisvárosban élő férfi egy helyben ismert focista révén került kapcsolatba a Szegeden sportoló fiúval és szüleivel 2018-ban. A szülők a fiuk labdarúgó-pályafutását külföldön képzelték el. A vádlott felmérte a fiú képességeit, fizikai állapotát, személyi edzést is tartott, majd felvázolta a szülőknek, hogy 32 ezer euró kell a bécsi szerződéshez, és az egyik szülőnek is ki kell költöznie. Ennek eléréséhez további négy hónapos fizikai, technikai, mentális felkészítést is szükségesnek talált a vádlott, amelyet el is vállalt. A vádlott ígérete szerint ezután 2018 nyarán a klubbal tanulmányi szerződést kötnek, melynek keretében az osztrák egyesület havi 2500 eurót fizet, plusz 500 euró lakhatási támogatást is nyújt. A vádlott szerint ehhez kezdésként 25 ezer euró - akkori árfolyamon 7,8 millió forint - egyszeri befizetése szükséges, amit a szülők át is adtak a férfinak.

A vádlott Szegeden és a lakóhelyén az általa szükségesnek vélt felkészítést megtartotta, azt állítva, hogy az abban segédkező korábbi első osztályú focistának is kell 220 ezer forint, aki valójában ingyen foglalkozott a fiúval. A vádlott ezen kívül a szülőktől 2018 tavaszán 2,2 millió forintot is kölcsönkért magáncélra, azzal a valótlan indokkal, hogy azt a magyar labdarúgást fellendítő projekt megvalósítására fogja fordítani.

A vádlottat a valóságban az elsőosztályú bécsi klubnál nem ismerték, a 25 ezer eurót pedig be sem fizethette, mivel az egyesület szabályi szerint a szerződésnek nincsenek ilyen feltételei. A férfi a sértetteknek a négy hónapos ismeretség alatt 10,2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg az eljárás során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.