Bűncselekmény

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy játékvezetőkre támadó férfit Kiskőrösön

Emellett egy évre kitiltották a Magyar Labdarúgó Szövetség rendezvényeiről.

2022.05.11 18:25MTI

A Kiskőrösi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, jogerősen hat hónap - végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélt és egy évre kitiltott a Magyar Labdarúgó Szövetség rendezvényeiről egy férfit, aki egy helyi labdarúgó-mérkőzés után a játékvezetőkre támadt.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 44 éves kiskőrösi férfi tavaly augusztusban, a Kiskőrösi LC - Dabas Gyón FC Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzésen néhány szurkolóval együtt szidalmazta a játékvezetőt és asszisztenseit.

A férfi a meccs után a játékoskijáró közelében ismeretlen társával megtámadta az egyik asszisztenst: előbb a mezét rángatta, majd fejbe vágta. A játékvezető felszólította, hogy hagyja ezt abba, mire a férfi nyakon ütötte, a másik asszisztenst pedig az ismeretlenül maradt társa combon rúgta. Ezt követően a játékvezetői hármas bemenekült az öltözőbe.

A férfit a Kiskőrösi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt állította bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.