Bunyó a rendelőben

Megverte támadóját a fóti testépítő orvos - mentő vitte el a pácienst

Rátámadtak az ügyeletes orvosra szombaton Fóton. A civilben testépítőként is tevékenykedő férfi azonban nem hagyta magát, így végül az elégedetlenkedő férfit koponyasérüléssel szállították kórházba.

2022.01.10 08:22ma.hu

Dr. L. Ferenc ügyeletes orvost péntek éjjel kereste egy házaspár telefonon, hogy másnap gyógyszerfelírással állítsa be a feleség vérnyomását. Ő azt válaszolta, szombati ügyeletben erre nincs lehetőség, az eljárás több alkalmas, így az háziorvosi feladat. Másnap személyesen is megjelentek, ordibálni, lökdösődni kezdtek, ami végül verekedéssé fajult, a férjnek megsérült a koponyája.

"A házaspár nő tagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, hogy nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet" - kezdte beszámolóját az orvos a Borsnak, aki szerint az a megjegyzése verte ki az asszonynál a biztosítékot, hogy "csak annyi megaláztatást kíván neki az életben, amennyi őt szokta érni a rendelőben."

"Ezt a mondatot sértésnek vette és elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze védekeztem, és a támadót ellöktem magamtól" - idézte fel Dr. L. Ferenc. Az orvos azt mondta, ezután a férfi is rátámadt.

"Rájöttem, hogy egyedül vagyok kettővel szemben. Ilyen helyzetben az ember arra törekszik, hogy kikerüljön a csapdából. Az volt a benyomásom, hogy ha nem teszek semmit, az ember péppé fog verni" - hangzott el az orvos beszámolójában.

"Dulakodás alakult ki, és visszaütöttem. A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek. A nő kihasználta, hogy a figyelmemet a férje lefoglalja, és elkezdett hátulról rugdosni. Áttörtem rajtuk, kiszaladtam a nyílt térbe, hogy legalább legyenek szemtanúk. Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze megint visszaadtam. Újabb szájkarate alakult ki, és közölték, hogy ők ketten vannak és majd hamis tanúzással rám verik az ügyet, és egyébként is szólnak a fiaiknak, akik majd agyonvernek engem" - állítja az orvos, aki beismerte, hogy elgáncsolta a férjet, és hozzáverte a fejét az ott parkoló autójukhoz.

A rendőrséget végül egy beteg értesítette.

"A férj koponyasérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. A konkrét diagnózist nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy csak zúzódásról van szó. Ellenem nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgattak ki, de hétfőn meg kell jelennem az igazgatómnál. Benne van a pakliban, hogy kirúgnak" - jelentette ki az érintett orvos.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.