Állatvédelem

Újra látták a fekete párducot, videó is készült róla!

A legfrissebb információk szerint a Szolnok és Újszász közötti lakott területen kóborol.

2022.01.10 04:30ma.hu

Ismét látták az először Kiskunhalasnál feltűnő fekete párducot, most azonban fel is sikerült venni – írta a borsonline.hu.

A korábban kecskemét térségében is megfigyelt ragadozó a legfrissebb információk szerint a Szolnok és Újszász közötti lakott területen kóborol. Egy szemtanú nagyjából 100 méteres távolságról egy felvételt is készített az állatról, majd azonnal hívta az állatbefogókat.

Az időjárás pedig megkönnyítheti a szakemberek munkáját, ugyanis a havazásnak köszönhetően a párduc lábnyoma alapján hamar a nyomára tudnak bukkanni. A portál megkeresésére Both Zoltán elmondta, hogy amennyiben sikerül elfogni a nagymacskát, akkor a legközelebbi állatkertben fogják elhelyezni. Továbbá a tervek szerint a Fővárosi Állatkertbe fogják átszállítani, ahol már készen állnak a párduc befogadására.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.