Közlekedés

Eszébe ne jusson a röszkei közúti határátkelőhelyen elhagyni az országot

Hétvégén csak belépésre használható.

2022.01.07 15:35MTI

A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton és vasárnap 7 órától 19 óráig csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felől választhatják a tompai és hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett használhatják a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelőket, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely 7-től 22 óráig fogadja az utasokat.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.