Bűnügy

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy szegedi hajléktalan ellen

Bozótvágóval és késsel ölte meg alvó ismerőseit.

2021.11.22 23:30MTI

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a többszörösen büntettet előéletű férfit különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakítottak ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt. A vádlott kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott aludt. A visszatérő sértett ezt észlelte, és elzavarta a férfit.

A vádlott január 6-án tért vissza az erdőbe, egy 50 centis, fanyelű bozótvágót és egy kést vitt magával. A két alvó áldozatokat előbb a bozótvágóval többször fejen ütötte, majd nyakon szúrta. A sértettek a helyszínen meghaltak.

Az órák múlva visszatérő harmadik társuk nem észlelte a történteket, a sötétben lefeküdt aludni, csak a helyszínre érkező rendőrök ébresztették fel. Ha nem lett volna távol, valószínűleg őt is megöli a vádlott.

A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.