Bűnügy

Vádat emeltek egy csaló ellen, aki sportorvosi engedélyeket hamisított

Egy társával még sportorvosi vizsgálatokat is színlelt a férfi.

2021.11.19 22:30MTI

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség kuruzslás, közokirat-hamisítás és csalás miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki "nagyüzemben" hamisított sportorvosi engedélyeket, és egy társával még sportorvosi vizsgálatokat is színlelt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Az ügy vádlottja - egy 53 éves férfi - 2015 és 2019 között magát egy sportorvos asszisztensének adta ki; a férfi amatőr jégkorongozóktól, megbízottjaiktól, sportegyesületek vezetőitől és alkalmazottjaitól elkérte a lejáró sportorvosi engedélyeket, amelyeket meghosszabbítva, a versenyzésre jogosító - hamis - pecséttel ellátva adott vissza.

A vádlott társa rendszerint fehér színű orvosi köpenyben és orvosi táskával, továbbá mobil EKG-géppel fogadta a sportolókat és a vádlottal valós sportorvosi vizsgálatokhoz hasonló vizsgálatokat végeztek el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019 novemberében azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves férfit, tőle több mint egymillió forintot le is foglaltak .

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kuruzslás bűntettével, 160 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és 49 rendbeli csalás vétségével vádolja. Az ügyészség indítványozta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától - áll az ügyészségi közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.