Bűncselekmény

Véresre karmolta műkörmeivel a biztonsági őrt a kistarcsai tolvaj

Az eltökélt tolvaj és a határozott biztonsági őr párharcából utóbbi került ki győztesen.

2021.10.27 09:27ma.hu

Egy kistarcsai üzletből 2021. október 25-én délután érkező segélyhívásra reagálva érkeztek a járőrök a helyszínre. Nem sokkal korábban a bolt biztonsági őre felfigyelt egy 31 éves nőre, aki egymás után dugdosta a polcokról leemelt termékeket a táskájába. Fizetés nélkül akart távozni, amikor a vagyonőr útját állta. A nő rezzenéstelen arccal, lépteit szaporázva ment tovább, az őr azonban nem tágított. Megragadta a nő táskáját, mire éles fájdalom hasított belé, először egy ütést érzett, majd a rózsaszínre lakkozott műkörmök véres sebeket ejtettek fején. A csapdába esett tolvaj karját és lábát lóbálva próbálta erőszakkal lefejteni magáról a biztonsági őrt, de a 65 éves férfi nem eresztette, földre vitte, és a járőrök megérkezéséig ott is tartotta.

A biztonsági őr könnyű sérüléseket szenvedett, a 31 éves P. Viktória rendőri kísérettel az előállító helyiségben végezte, táskájának több mint 20 ezer forintot érő, bűnös úton szerzett tartalma visszakerül a boltba. Adatainak ellenőrzésekor kiderült, több büntetőeljárás is folyik ellene üzletszerűen elkövetett lopások gyanújával.

police.hu

Az állítása szerint munkával és állandó lakhatással nem rendelkező P. Viktória nem tett vallomást kihallgatásán. A bizonyítékok azonban kellően alátámasztják a gyanút. Annak érdekében, hogy a zsákmányolt napszemüveget, szeletelt szalámikat, csokoládét, energia italt, szépségápolási terméket, törlőkendőt és babakrémet megtartsa erőszakot alkalmazott, ezért a bűncselekmény minősítése súlyosabb korábbi lopásainál.

Az őrizetbe vett P. Viktória ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

police.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.