Bűnügy

Több mint négyezer védett rákot találtak a rendőrök Nagylakon

A gépjárműveket és az állatokat lefoglalták.

2021.10.22 10:50MTI
police.hu

Több mint négyezer védett rákot, főként kecskerákot (Astacus leptodactylus) találtak a rendőrök két mikrobuszban a nagylaki közúti határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte: két görög állampolgár csütörtök délután jelentkezett belépésre a nagylaki átkelőnél egy görög, illetve egy bolgár mikrobusz vezetőjeként. Az autók rakterében, műanyag tárolókban 4350 rákot találtak a rendőrök.

A szakértők a helyszínen megállapították, hogy a szállítmány értéke meghaladja a 210 millió forintot. A gépjárműveket és az állatokat a rendőrök lefoglalták. A két férfit előállították, természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.

Legutóbb október elején a pénzügyőrök fedeztek fel több mint négyezer kecskerákot egy román teherautó rakterében az M5-ös autópályán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.