Baleset

Oszlopnak hajtott egy embercsempész az 1-es főúton, sérültek

A szerb sofőr megcsúszott gépkocsijával, majd egy oszlopnak hajtott, a járműben szállított migránsok közül hárman megsérültek.

2021.10.08 07:16MTI
police.hu

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Gönyűnél péntek hajnalban - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A szerb sofőr megcsúszott gépkocsijával, majd egy oszlopnak hajtott, a járműben szállított migránsok közül hárman megsérültek.

A közlés szerint a rendőrök az M1-es autópályán egy osztrák rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni. A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról, és az 1-es számú főúton közlekedett tovább, azonban Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott.

A járműben tíz migráns tartózkodott, akiket a 29 éves gépkocsivezető Ausztriába akart szállítani. A külföldi utasok okmányokkal nem rendelkeztek, magukat afgán állampolgárnak vallották.

A három sérültet a mentők kórházba vitték. Társaikat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítanak. Ez a bűntett minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.