Bűncselekmény

Meg akart szökni egy román férfi a Győri Járásbíróságról

Kirántotta a vezetőszárt az őt kísérő rendőr kezéből és a főlépcsőn át megpróbált kijutni az épületből.

2021.09.16 03:30MTI

Szökni próbált egy román állampolgár a tárgyalása elől a Győri Járásbíróságról szerdán - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Máté Kinga közölte: a fogvatartott - aki a gyanú szerint 26 illegális bevándorlót akart Ausztriába szállítani - a harmadik emeleti tárgyalóterem előtt kirántotta a vezetőszárt az őt kísérő rendőr kezéből és a főlépcsőn át megpróbált kijutni az épületből.

Az első emeleten egy tisztviselő az irodájában hallotta, hogy csörög egy bilincs és valaki fut le a lépcsőn. Ezért segítségért kiabált, majd a férfi után futott, akit aztán a földszinti kijáratnál a bíróság teremőrei tartóztatták fel.

A járásbíróság a szökési kísérlet után elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet a gyanúsított tudomásul vett, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 12-én közölte, hogy a férfi egy lengyel rendszámú kisteherautóban szállította a magukat bangladesi, indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló külföldieket, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök az M1-es autópályán Nagyszentjános közelében állították meg az autót, amely Ausztriába tartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.