Illegális bevándorlás

Gázspray-vel fújták le a magyar katonákat Ásotthalomnál

Egy 15 fős csoport próbált illegálisan Magyarország területére jutni kedd este.

2021.07.28 14:59MTI

Büntetőeljárás indult a kedden Ásotthalom közelében történt erőszakos határátlépési kísérlet miatt - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta: a rendőrök kedden késő este a szerb oldalon észlelték egy 15 tagú csoport mozgását, és amikor a fiatal férfiak megközelítették a biztonsági határzárt, a katonák már a helyszínen voltak.

A migránsok előbb szidalmazni kezdték a határt védőket, majd a szerb oldalról gázspray-vel lefújták őket. Ennek ellenére a rendőröknek és a katonáknak sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépési kísérletet. A támadás miatt négy katonát kórházba vittek, de a gáz miatti irritáción kívül komolyabb sérülésük nem történt - közölte.

Az ügyben a rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt büntetőeljárást indított - mondta Szabó Szilvia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.