Bűncselekmény

Fiktív balesetbiztosításokkal károsította meg biztosítóját Szombathelyen egy ügyintéző

32 esetben kötött nem létező személyek nevében kiegészítő élet- és balesetbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződéseket.

2021.06.23 22:30MTI

Fiktív balesetbiztosításokat kötött, majd meg nem történt balesetek után csaknem 25 millió forintot vett fel biztosítójától egy ügyintéző Szombathelyen, az alkalmazottal szemben az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat - közölte a Vas Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Simon József megyei főügyész tájékoztatása szerint a vádlott 2013 és 2019 között egy biztosítótársaság alkalmazottjaként 32 esetben kötött nem létező személyek nevében kiegészítő élet- és balesetbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződéseket.

Röviddel a szerződéskötést követően a vádlott a fiktív személyek nevében, meg nem történt balesetek után nyújtott be kárfizetési kérelmeket a szombathelyi irodához, azokhoz hamis orvosi iratokat és ambuláns kezelőlapokat csatolt, a pénzt pedig hat segítőjének számlájára utaltatta át, akik azt továbbutalták vagy készpénzben kifizették neki.

Az egyes szerződések alapján kifizetett legmagasabb összeg 1 millió 471 ezer forint, a legalacsonyabb pedig 56 ezer 400 forint volt, a vádlott összesen 24 millió 997 ezer forinttal károsította meg a biztosítótársaságot, amelynél dolgozott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben; arra az esetre pedig, ha a váddal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 2 év 6 hónap börtönbüntetés és 600 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt - írta Simon József megyei főügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.