Baleset

Egy vágányon újraindulhatott a forgalom Újfehértónál

Pótlóbuszra már nem kell átszállni.

2021.04.23 08:14MTI

A záhonyi vasútvonal Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszán péntek hajnaltól egy vágányon, 60 kilométer/órás sebességkorlátozással újraindulhatott a vonatforgalom - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Az egy vágányon zajló, váltakozó irányú közlekedés miatt a menetidő esetenként 10-15 perccel megnövekedhet a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, de pótlóbuszra már nem kell átszállni - közölték.

A keddi súlyos balesetben megrongálódott vágányok közül a kevésbé sérült sínpár mielőbbi helyreállításán folyamatosan dolgoztak a szakemberek. Előbb visszaemelték a kisiklott kocsikat és a mozdonyt, majd csütörtökön a sínek, betonaljak cseréjét, javítását, majd szabályozását végezték el. A másik, jelentősebben megrongálódott vágány és felsővezetékének helyreállításán továbbra is dolgoznak, ezeket várhatóan jövő hét végén adják át a forgalomnak.

Kedd délután egy traktor a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba és összeütközött két arra haladó vonattal Újfehértó közelében. A balesetben a mezőgazdasági vontató sofőrje meghalt. A két vonaton összesen mintegy huszan utaztak, az egyik szerelvény kisiklott, a rajta utazó öt utas és a mozdonyvezető könnyebben megsérült. A sérültek kedd este elhagyhatták a kórházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.