Állatkínzás

Pár napos kiskutyák életét mentették meg a rendőrök

Sorsukra hagyott, szatyorba zárt kiskutyák életét mentették meg a biztos haláltól az edelényi rendőrök.

2021.04.22 20:10ma.hu
Fotó: police.hu

A 27-es számú főúton, Szendrő és Szendrőlád települések közé parkoltak le szolgálati autójukkal az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 21-én 15 óra 20 perckor. Az egyenruhások a jelölt útszakaszon közlekedési ellenőrzéseket akartak végrehajtani, amikor az út menti bokros területről éles, hangos nyüszítést hallottak.

Aranyi Mihály r. zászlós és Baloghné Jaskó Marianna r. törzszászlós kollégáink azonnal a hang irányába mentek, és hamarosan meg is találták a sírás forrását egy bokor tövében. Egy szatyorból jött a segélykérés, amelyben öt darab, pár napos kiskutya volt.

A rendőrök gyorsan kiszabadították életveszélyes fogságukból a porontyokat, és a bevitték őket a kapitányságra, ahol kapcsolatba léptek a helyi állatvédő-szervezet munkatársával. A hölgy hamar a bajbajutott csöppségek segítségére sietett és átvette az apróságokat a rendőröktől.

Az Edelényi Rendőrkapitányság az eset kapcsán állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.