Közlekedés

A 3-as villamost is ellepték a rendőrök

Autóbuszok után most villamost ellenőriztek a fővárosi rendőrök.

2021.04.17 15:03ma.hu

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében folytatódott a fokozott ellenőrzés; ezúttal a 3-as villamoson és annak útvonalán. A közös akció nem csupán egyszeri, alkalmi jellegű, a jövőben is lehet ehhez hasonló ellenőrzésekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Lakossági jelzés és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében a BRFK  rendőrei a BKK biztonsági szolgálatának munkatársaival közösen folytatták a fokozott ellenőrzést. Ezúttal a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték 2021. április 15-én reggel fél héttől este nyolc óráig.

Az akció során összesen 58 embert vontak intézkedés alá, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt egy, míg maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, hét emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki

Az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.