Erőszak

Kalapáccsal támadták meg Tolnanémedi polgármesterét

Az út nyomvonalával szomszédos föld tulajdonosa nem akarta beengedni.

2021.02.27 10:38ma.hu

Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságra 2021. február 26-án a délelőtti órákban, mert a település mellett levő földterületen egy önkormányzati út kimérése során szóváltásba keveredett egy helyi földtulajdonossal, aki erőszakkal fenyegette őt, ezért végül munkáját nem tudta elvégezni.

A feljelentő a helyszínre kiérkező rendőröknek elmondta, hogy egy – az önkormányzat tulajdonába tartozó – út pontos helyének megállapítása és kijelölése miatt egy földmérővel ment ki a területre, ahova az egyik, az út nyomvonalával szomszédos föld tulajdonosa nem akarta beengedni.

A férfi ingerülten kiabálni kezdett, majd az út kijelöléséhez használt karók leveréséhez előkészített kalapácsot felemelte, és legalább egy alkalommal a sértett felé ütésszerű mozdulatot tett. Végül a föld tulajdonosa csak saját fia többszöri kérésére rakta le a kalapácsot.

A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, és az elsődleges intézkedéseket követően az eset kapcsán előállították az 53 éves Tolnanémediben élő férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A eset körülményeinek vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.