Bűncselekmény

'Bennem volt a félelem, hogy agyonlő' - megszólalt a férfi, akit fegyverrel fenyegetett a vadász

Telefonjával rögzítette egy kutyáját sétáltató férfi, amint egy vadász lelövéssel fenyegeti meg őt a Tolna Megyei Meggyespusztán.

2021.02.25 08:25ma.hu

A szántás szélén sétáltatta kutyáját József tegnap, mint ahogy az év minden napján szokta. Mint elmondta, egy agresszív vadász kiszállt a kocsijából és arra szólította fel, hogy azonnal kösse ki kutyáját. Ennek nem tett eleget, ekkor indult a szóváltás.

A vadász a kocsijához ment, elővett egy sörétes puskát, majd megfenyegette Józsefet, hogy ha nem köti ki a kutyát, agyonlövi. Ezután elsütötte a fegyvert.

"Kikötöd....vagy kikötöd, vagy agyonlőlek, gyorsan kikötöd" - miközben ezt mondta, a vadász a levegőbe lőtt, majd újratöltött, és ismét lőtt.

"Bennem volt a félelem, hogy agyonlő, azt akarta, kössem ki a kutyát. Azért nem kötöttem ki, mert 100%, hogy agyonlőtte volna a kutyát! Mikor elsütötte a puskát, aztán feltöltötte, azaz felhúzta újra a puskát, akkor azt gondoltam abban a pillanatban, hogy agyonlő" - idézte fel a történteket az ATV Híradónak a férfi, aki még aznap este feljelentést tett a rendőrségen.

"Ezzel összefüggésben előállítottak egy 46 éves iregszemcsei férfit aki a területen hivatásos vadászként dolgozik. Kollégáim a férfit gyanúsítottként hallgatták ki kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt" - közölte Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

A rendőrök házkutatást tartottak a vadász otthonában. Lefoglaltak egy golyós és egy sörétes lőfegyvert, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket, és azonnal bevonták a vadász fegyvertartási engedélyét. A férfi szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.