Bűnügy

Nem kapott tőle hitelt, ezért felgyújtotta a boltos raktárát egy férfi Agárdon - videó

A gárdonyi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

2021.02.19 17:19ma.hu

A rendőrségre 2021. február 18-án 19 óra 53 perckor egy férfi bejelentést tett arról, hogy agárdi lakóháza és üzlete között lévő, hulladék tárolására alkalmas kültéri göngyölegraktárát egy férfi felgyújtotta. A sértett elmondta, hogy az elkövető a körbekerített helyen felhalmozott és tárolt hulladékra a kerítésén átnyúlva égésgyorsító anyagot locsolt, majd a folyadékot az úttest irányába továbböntötte, végül meggyújtotta.

A műanyag rekeszek és papírgöngyöleg azonnal lángra kaptak, melyek a szomszédos épületet és annak falán futó gázvezetéket is elérték. A környékbeliek időben észlelték és eloltották a tüzet, ennek köszönhetően senki nem sérült meg.

Az ügyben a Gárdonyi Rendőrkapitányságon közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, akit elszámoltatásra a rendőrségre előállítottak. A gyanú szerint a férfi tettének indítóoka az lehetett, hogy visszatérően és egyre erőszakosabban kért hitelre alkoholt a sértett boltostól, aki a bűncselekmény reggelén ezt megelégelte és elutasította. Az 56 éves gárdonyi férfit - őrizetbe vétele mellett - a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik letartóztatását az illetékes ügyészségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.